top of page
Child Physiotherapy

KINESITHERAPIE

Kinesitherapie is een paramedisch beroep dat deel uitmaakt van de gezondheidszorg. Vertaald betekent het bewegingstherapie, met name dat men door te bewegen ons lichaam kan helpen in het genezingsproces. Met kinesitherapie wil men het functioneren van het menselijk lichaam bij zowel acute als chronische klachten optimaliseren. Samen met de patiënt wordt er gezocht naar de best mogelijke behandeling om hem of haar van zijn klachten te verhelpen of te doen verminderen.

Kinesitherapie: Over ons

SPECIALISATIES

Kinesitherapie: Diensten
sportkine.jpg
Physiotherapy

SPORTKINESITHERAPIE EN REVALIDATIE

Sportkinesitherapie en revalidatie omvat de actieve revalidatie van verschillende musculoskeletale aandoeningen bij zowel gewone patiënten als atleten. De therapie omvat zowel een manuele behandeling als oefentherapie. Er wordt niet alleen gewerkt aan het verhelpen van de problemen maar ook op preventie voor het opnieuw voorkomen van dezelfde of een andere blessure.

MANUELE THERAPIE

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie. Het heeft enerzijds als doel om stoornissen op te sporen in het bewegingsapparaat en deze anderzijds proberen te verhelpen. Hierbij zal de therapeut gebruik maken van mobilisatietechnieken aangevuld met eventuele manipulaties opdat het bewegingsapparaat terug optimaal kan functioneren.

Zwangere Kaukasische vrouw beoefenen van
preventie.jpg

PRE- EN POSTNATALE KINESITHERAPIE

Pre- en postnatale kinesitherapie omvat de begeleiding van de zwangere vrouw voor, tijdens en na de bevalling. In eerste instantie zal men samen de arbeid en bevalling zo optimaal mogelijk voorbereiden maar kunnen eventuele  klachten tijdens de zwangerschap ook behandeld worden. Na de zwangerschap ligt de nadruk voornamelijk op het herstel van het lichaam en herstel van de fitheid van je lichaam.

PREVENTIEVE SCREENING

Door het uitvoeren van een aantal preventieve screeningstesten gaat men op zoek naar de weak links van je lichaam. Deze weak links zouden een oorzaak kunnen zijn van voorgaande of toekomstige blessures. Door deze te identificeren en hier preventief op in te spelen door oefeningen uit te voeren, kan men toekomstige blessures voorkomen.

Deadweights

PERSONAL TRAINING

Personal training omvat het begeleiden van atleten met als doel om ze te laten evolueren in hun sport en zo hun prestatie te optimaliseren. Naast een individuele begeleiding worden er ook groepssessies aangeboden.

WIE

filip (2).jpg

FILIP BEYAERT

Kinesitherapeut

Ik ben Filip, de senior in Move 2 Heal 2 Move. Bij dit project wil ik graag mijn kennis delen met jonge enthousiaste therapeuten. Vanuit mijn opleiding kinesitherapie (reeds 34 jaar als kine) heb ik via studies, congressen, collega’s mijn interesse in bewegen enorm kunnen ontwikkelen. Dit bewegen is als een rode draad doorheen mijn kine werk blijven lopen.


Kort na mijn opstart was ik nog actief als voetballer in een lokale club, daarna ben ik sportkine geworden van Navok. Intussen werd ik actief lid van de Wielervrienden Nazareth. Ik kreeg in deze tijd de kans om me te ontwikkelen als conditietrainer in tennis, bij selectie VTV Oost-Vlaanderen, daar ben ik toch een 6-tal jaar actief geweest. In deze periode werkte ik ook als activatiecoach bij ouderen (Home Nazareth). Toen ik de kans kreeg om als kine- revalidatietrainer te werken bij SV Zulte-Waregem heb ik deze gegrepen. Na een promotie naar 1ste afdeling was dit voor mij een parttime job. Deze job heb ik 15 jaar uitgevoerd (14 jaar SV Zulte-Waregem,  1 jaar KV Oostende). 


Deze ervaring bood me de kans om samen te werken met andere trainers en atleten uit verschillende disciplines. Met Kristof de Kegel werkte ik de screening en preventie uit voor wielrenners (Kristof is momenteel trainer en ploegleider van het Alpecin-Fenix team). In atletiek werkte ik voornamelijk met AC Deinze samen, hierdoor kwam ik in contact met Thomas Van Der Plaetsen (Europees kampioen tienkamp masters 2016).

Deze ervaring wil ik nu delen met mijn collega’s en heeft me overtuigd dat bewegen zeer belangrijk is. In dezer heb ik dan ook in opleiding geweest bij Ido Portal die me veel inzicht gegeven in bewegen als healing, als filosofie, als levensvorm. Ik kijk er naar uit om samen met jullie een gezonde bewegingsrijke toekomst tegemoet te gaan.

CHARLOTTE DUYCK

Kinesitherapeut

Ik ben reeds van jongs af aan actief in de sportwereld waarbij turnen men eerste grote passie was. Na een tiental jaar verschoof deze passie naar de atletiek, waar mijn hart nog steeds ligt. Naast mijn diepgaande interesse in sport, is de werking van het menselijk lichaam een materie die me enorm intrigeerde. Daarom dan ook de beslissing om aan de opleiding Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen te beginnen aan de Universiteit van Gent, welke ik succesvol heb afgerond sinds juni 2020.

Door mijn leergierigheid ben ik van nature gemotiveerd om steeds bij te leren en op de hoogte te blijven van de meest recente wetenschappelijk gebaseerde behandelingsmogelijkheden. In September start ik aan de postgraduaat opleiding Manuele Therapie die me nog meer specifieke handelingen zal verschaffen waardoor een zeer gerichte behandeling steeds mogelijk is.

Als atleet zijnde heb ik in het verleden ook reeds een aantal blessures doorgemaakt, waarbij ik heb ervaren dat een revalidatieproces som heel ingrijpend kan zijn. Een kinesitherapeut die je in dit proces ondersteunt en motiveert is bijgevolg een essentiële component doorheen je revalidatie. Deze rol wil ik dan ook vervullen voor mijn patiënten naar de toekomst toe. Bovendien kan ik met mijn ervaring als atleet iets extra bijdragen in een sport-specifieke revalidatie.

charlotte.jpg
Kinesitherapie: Ons team

DE PRAKTIJK

Kinesitherapie: Galerij

PRAKTISCH

Kinesitherapie: Veelgestelde vragen

EERSTE CONSULTATIE 

Tijdens de eerste consultatie wordt een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek afgenomen. Vervolgens zal voor u een geïndividualiseerde behandeling opgesteld worden. Gelieve tijdens de eerste consultatie volgende zaken zeker mee te nemen:

  • doktersvoorschrift

  • identiteitskaart

  • mutualiteitsklever

  • eventuele beeldvorming en verslagen

BETALING

De therapeuten zijn niet allemaal geconventioneerd. Dit wil zeggen dat er niet altijd de vaste tarieven van het RIZIV worden gebruikt. De betalingen kunnen met payconiq of via overschrijving betaald worden.

CONTACT

Interesse of vragen? Je kan ons steeds bereiken via onderstaande gegevens.  ​

Mail: kinebeyaert@proximus.be

Telefoon: 09 385 40 01

Gsm Filip: 0477 67 79 19 

Gsm Charlotte: 0493 66 37 95 

Afspraken dienen steeds telefonisch te gebeuren. Afspraken kunnen tot 24u op voorhand geannuleerd of verplaatst worden bij tijdige verwittiging. Indien men niet verwittigt, zal de consultatie in rekening worden gebracht. 

Adres: Dorp 38, 9810 Nazareth

Kinesitherapie: Onze kliniek
bottom of page