top of page
osteo.jpg

OSTEOPATHIE

Steeds vaker vinden mensen hun weg naar een osteopaat en daar is een goede reden voor. Osteopathie is een paramedische tak binnen de gezondheidszorg en is een zuiver manuele discipline. Hierin gaan we op zoek gaan naar de oorzaak van bewegingsverlies in de verschillende systemen van het lichaam. Door te werken op verschillende aspecten kan dit jouw lichaam helpen om de gezondheid te herstellen of te behouden.

Osteopathie: Over ons

INDICATIES

Er zijn tal van redenen om een osteopaat te raadplegen. De meest gehoorde indicaties zijn nek-, rug- en hoofdpijn, maar een osteopaat behandelt meer dan dat. Je kan er ook bij terecht voor andere klachten zoals:

  • Klachten in de ledematen

  • Klachten in de wervelkolom

  • Hoofd- en aangezichtspijn

  • Klachten in het spijsverteringssysteem

  • Andere


PREVENTIEF

Laat jezelf preventief onderzoeken en voorkom het ontstaan van klachten. Op die manier wordt er kostbare tijd bespaard en kunnen kwetsuren in de toekomst vermeden worden. Geregeld een bezoekje brengen aan jouw osteopaat kan dus zeker nuttig zijn.

osteo.2.jpg
Osteopathie: Over

WIE

Justine.jpg

JUSTINE STAS-ORBAN

Osteopaat

Al van kinds af aan ben ik enorm gefascineerd in het functioneren van het menselijk lichaam. Door na enkele blessures in contact te komen met osteopathie is deze passie enkel toegenomen waarna ik besloten heb na mijn middelbare studies onmiddellijk te beginnen aan de vijfjarige opleiding aan the International Academy of Osteopathy (in samenwerking met Buckinghamshire New University). In 2020 behaalde ik mijn D.O. (Docter of osteopathy) – MSc. Ost. Studies.


Een absoluut streefdoel in mijn praktijk is een wetenschappelijk onderbouwde werkwijze. Ik hecht dan ook veel waarde aan het gebruik van onderzoeks- en behandeltechnieken die het resultaat zijn van wetenschappelijk onderzoek. Dit aspect is de "Evidence Based Practice". Om dit doel zo goed mogelijk te blijven nastreven, ga ik op regelmatige basis bijscholingen volgen.


Een 2e passie van mij is de paardensport. Vandaar ook de beslissing om onmiddellijk na mijn studies voor humane osteopathie te starten aan de opleiding voor paardenosteopathie aan het Vluggen instituut.

Osteopathie: Ons team

TERUGBETALING

Osteopathie is een zorg van de eerste lijn waardoor je geen voorschrift van de huisarts nodig hebt om een afspraak te maken. Na een consultatie krijg je een attest osteopathie mee welke je kunt inleveren bij de mutualiteit om te genieten van een gedeeltelijke terugbetaling.

(februari – 2020)

• Christelijke Mutualiteit: €10 per consultatie tot maximaal 5x per jaar

• Onafhankelijk Ziekenfonds: €10 per consultatie tot maximaal 5x per jaar

• Parthena: €10 per consultatie tot maximaal 6x per jaar

• Liberale Mutualiteit: €10 per consultatie tot maximaal 6x per jaar

• Bond Moyson: €10 per consultatie tot maximaal 5x per jaar

• Vlaams Neutraal Ziekenfonds: €10 per consultatie tot maximaal 5x per jaar

Osteopathie: Onze kliniek

BESCHIKBAARHEID

Ik ben beschikbaar in 2 praktijken te Aalbeke en Nazareth op volgende momenten:

Praktijk 1: Lijsterstraat 25, 8511 Aalbeke 

Ma - Woe - Vrij: 8u30 - 12u30 en 13u30 - 18u30

Praktijk 2: Dorp 38, 9810 Nazareth

Di - Do: 13u - 20u

Osteopathie: Openingstijden

CONTACT

Interesse of vragen? Je kan me steeds bereiken via onderstaande gegevens.  ​

Afspraken kunnen zowel telefonisch als digitaal gebeuren. Afspraken kunnen tot 24u op voorhand geannuleerd of verplaatst worden bij tijdige verwittiging. Indien men niet verwittigt, zal de consultatie in rekening worden gebracht. 

Online afspraken: https://emtagenda.crossuite.com/OsteopathieStasOrban/o/c463c474

Mail: osteopathie@stasorban.be

Gsm: 0499 71 53 57

Osteopathie: Onze kliniek
bottom of page